De meeste roulette strategieën zoals de Martingale strategie bestaan al ontzettend lang. Maar er worden nog steeds nieuwe systemen bedacht. De Kavouras strategie is een van de nieuwere strategieën en bestaat pas sinds 2010. De naam is afgeleid van een zeer bekende roulette speler die het systeem ook heeft bedacht. Tegenwoordig gebruiken veel spelers deze strategie en velen zijn er erg positief over. We zullen je uitleggen hoe je het Kavouras systeem kunt gebruiken, wat de winkansen zijn en wat de voor- en nadelen zijn van het systeem.

Hoe werkt het systeem?

Het werkt als volgt. Alle inzetten zijn verdeeld over twee of meer getallen. door middel van acht fiches bezet je in totaal twintig nummers. Je eerste fiche gaat naar de getallen 0 tot en met 3, vervolgens zet je twee fiches in op getallen 31 tot en met 38. Tot slot zet je één fiche in op elk van de volgende combinaties; 8-11, 13-14, 15-18, 17-20 en 27-30. Dit alles om jouw verlieskans zo klein mogelijk te maken.

De winkansen en uitbetalingen

Deze zijn natuurlijk al bepaald en zijn als volgt. Op de getallen nul, een, twee en drie is de winst één keer de inzet. Op de getallen 31 tot en met 36 is de winst vier keer de inzet. Op de combinaties is de winst tien keer de inzet.  Dit klinkt natuurlijk heel goed, maar als je een aantal keer achter elkaar verliest kan dit ook veel verlies betekenen. Je zet tenslotte veel fiches in en je kunt niet op alle getallen winst behalen. Je weet vantevoren dus al dat je een aantal fiches voor niets hebt ingezet.

Het huisvoordeel

Stel dat na 37 beurten elk getal één keer is gevallen, dan zou het huisvoordeel daar niet mee veranderen. Oftewel nog steeds een huisvoordeel van 2,7% en dit betekend dat het Kavouras systeem eigenlijk totaal geen zin heeft. Desondanks is het zeker een leuke strategie om eens te gebruiken. Je hoeft niet constant op rood of zwart in te zetten dus dat maakt het een stuk minder saai. We raden je aan om de strategie eerst eens te oefenen als je gratis roulette speelt in een online casino. Zo kun je de Kavouras strategie goed onder de knie krijgen voordat je geld gaat inzetten.